Tinde

Tinde 2008!

Sett av første helgen i August. Årets tindetur blir i år til 1780 meter høye Suletind. Suletinden med sin isolerte, markante topp er kanskje det mest forlokkende fjellet i dette området ved siden av Høgeloft. Den er lett tilgjengelig, både på ski og til fots fra flere kanter, og toppen kan by på en fantastisk utsikt mot Jotunheimen, Vestlandsfjell, Valdresfjell, Hemsedalsfjell og Skarvheimen. Toppen kan bestiges som en mellomlang dagstur fra Eldravatn i sør, Maristuen i vest eller Nystuen i nord. For de som foretrekker en bedagelig topptur kan man overnatte på Sulebu rett nordøst for toppen og ta det riktig med ro opp og ned.

Adkomst:

Fra Nystuen eller Kyrkjestølane ca. 2-3 timer på sti inn til Sulebu. Fra hytta følges stien mot Breistølen i retning Suleskardet. Rett før skardet forlater man stien og følger østryggen til toppen. Alternativt kan man gå en runde vestover fra Suleskardet før man følger vestryggen det siste stykket til toppen. En tredje mulighet fra Sulebu er følge sydvestbredden av Øvre Sulevatn et kort stykke og deretter følge nordøstryggen til topps. En bestigning kan utmerket kombineres med en tur opp på den noe høyere nabotoppen: Sulefjellet (1812 moh). Fra Sulebu tar turen ca. 3 timer tur- / retur.

Ytterligere info fåes ved henvendelse til Åse Grøthe på mailfrisken@online.no.

Holmen Tinde ?

Ekstrem moro for hele familien!

Tindegruppen ble lansert i desember 2005 med et formål; Og bestige de mest spennende fjelltoppene i Norge.

Første turen til Tindegruppen var i august 2006 – til Galdhøgpiggen – 2469 m.o.h..

Billedtekst: En stolt Tindegjeng på Fannaråken i august 2007. Skagastølstindene i bakgrunnen

I 2007 ble Fannaråken besteget.

Intensjonen med Tindegruppen er å bestige minst en fjelltopp i året, og du kan fort bli invitert til en slik tur hvis du melder din interesse til Åse Grøtte på telefon 99295318, evt. mail frisken@online.no. Dette er ekstrem moro for voksne og barn!